FAQ (Frequently Asked Questions)
  Waarom doe je dit eigenlijk?
 

Eigenlijk ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in begraafplaatsen. Tijdens vakanties maak ik graag een wandeling over een begraafplaats, vooral als deze iets bijzonders heeft.
Zo kom je begraafplaatsen tegen die bijzonder zijn vanwege hun schoonheid, de verscheidenheid in cultuuruitingen en funeraire gebruiken of de beroemde personen die er hun laatste rustplaats vonden. Meestal maak je in ieder geval een wandeling in 'n mooie parkachtige omgeving.
Enkele jaren geleden begon ik in Parijs foto's te maken van graven van beroemde mensen op de begraafplaatsen Père-Lachaise, Montparnasse en Montmartre. Maar wat doe je daarna met zo vele honderden mooie foto's? Een website maken natuurlijk.
Van het één kwam het ander en dát heeft geresulteerd in GraveYart.

  Komen er nog meer onderdelen?
 

Jazeker!
Binnenkort wordt GraveYart uitgebreid met begraafplaatsen in Nederland.

Ook hoop komt er in de loop van de zomer een Engelstalige versie. De Franstalige versie zal iets langer op zich laten wachten.

  Hoe kan men GraveYart helpen met de kosten voor onder andere hosting?
 

Een omvangrijke site als GraveYart kost jaarlijks veel eurootjes om online te zijn. Het meeste betaal ik zelf uit eigen middelen.
U kunt GraveYart steunen door boeken te bestellen via het doorklikken op de boekenpagina van GraveYart bij Bol.com, Amazon FR en Amazon US. De boeken die op deze manier bestelt, kosten u niets extra, maar ik krijg een kleine commissie over uw aankopen.
Als u geen boeken nodig heeft, maar tóch de site wilt sponseren, dan kan dat. Hier vindt u diverse mogelijkheden.

Indien u de site op nóg een andere manier wilt sponseren, kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Alvast mijn hartelijke dank!

  Kan men extra informatie aanleveren over begraafplaatsen of beroemde graven?
 

Jazeker, graag zelfs!
Het is voor mij niet mogelijk om over alle beroemdheden complete biografiën te maken. Als u veel weet over een bepaald persoon, kunt u die informatie aan mij mailen of het webformulier hier voor gebruiken. Indien het zinvolle informatie is, zorg ik er voor dat deze verwerkt wordt in de site. Dit geldt ook voor informatie over de exacte plaatsing van het graf.

Ook stel ik het op prijs als u fouten doorgeeft, zowel inhoudelijke miskleunen, als fouten op het gebied van de opbouw van de site!

  Het graf van een heel beroemd persoon ontbreekt op GraveYart!
  Indien de 'echte' naam van een beroemdheid bekend is, staat deze als eerste genoemd. Een pseudoniem, artiestennaam of bijnaam zal daar als extra informatie nog bij kunnen staan. Als u zoekt op alfabetische volgorde, moet u hiermee rekening houden.
Zodra ik tijd over heb, zal ik een handiger oplossing hiervoor inbouwen in de site, in de vorm van een zoekfunctie of lijst met namen.
  Heeft u boeken en/of dergelijke voor mij te koop?
 

Informatie, in de vorm van boeken, CD-ROM's of andere bronnen, betreffende begraafplaatsen, grafcultuur of grafmonumenten of aanverwante artikelen zijn altijd welkom. Als u iets bezit waarvan u denkt dat het van nut kan zijn voor de site, kunt u mij mailen met informatie over hetgeen u aanbiedt en de prijs.

Dit geldt zowel voor boeken over Frankrijk of Parijs, als Nederland, maar ook boeken over beroemde graven wereldwijd.