Ligging

Het quartier Montmartre was oorspronkelijk een dorp aan de rand van Parijs. Het was gelegen op een 130 meter hoge heuvel. Bezoekers aan de 'witte slagroomtaart' Sacre Coeur en het pittoreske schilderspleintje Place du Tetre kunnen via de brede trappen van de Sacre Coeur deze heuvel beklimmen, maar gelukkig bestaat ook de mogelijkheid de bus te nemen of het kabelbaan-achtige treintje te pakken aan de voet van de heuvel. Tegenwoordig is het 18de arrondissement beroemd om zijn uitgaansgelegenheden zoals de Moulin Rouge en de Folies Bergère. Een aantal beroemde artiesten leefde hier in de 19de eeuw, waaronder Hugo, Chopin, Delacroix en Gericault, die allen in Parijs begraven zijn.

De begraafplaats bevindt zich midden in de wijk Montmartre (18de arrondissement), aan het eind van de Avenue Rachel. Vanaf Place de Clichy (metro) is het slechts 5 minuten lopen.

Midden over de begraafplaats is een viaduct aangelegd, welke de begraafplaats in twee delen splitst. De daken van enkele van de grafhuisjes onder het viaduct zijn helemaal ingebouwd in de onderkant van het viaduct, wat een vervreemdende indruk maakt. De rust van de begraafplaats op enkele centimeters van het leven van de stad.......

Luchtfoto Parijs